8.7.07

Lomalla


Pari lomaviikkoa vierähti vikkelästi poissa nettiyhteyksien ääreltä. Nyt Blogilista pursuaa luettavaa ja omakin kamera on täynnä kuvia, joista on määrä ehtiä jossain vaiheessa blogata. Loman ihaninta antia oli tietysti kesäpaikalla vietetty kiireetön aika ja ulkona puuhailu. Piipahdimme ainoastaan yhtenä päivänä Joensuussa ja toisena miehen vanhempien luona, missä pääsin taas uimaan lammessa. Uimavesi on tuntunut tänä kesänä epätavallisen kylmältä, vai onko minusta vaan tullut vanha arkajalka? Yleensä olemme kerran kesässä käyneet myös
Retretissä, jonne ei ole pitkä matka kesäpaikalta, mutta sinne emme vielä tämän loman puitteissa ehtineet. Eero Järnefelt -näyttely odottaa siis vielä tulevia viikonloppuja.

Sateisina päivinä tuli setvittyä kaappeja talolla ja löysin taas paljon hauskaa tavaraa, mm. vanhoja kassinkahvoja. Paikka on mieheni mummon lapsuudenkoti ja peritty irtaimistoineen. Kun saimme paikan haltuumme viisi vuotta sitten, ensimmäinen urakka oli käydä vanhaa roinaa tupaten täynnä olevat huoneet läpi ja heittää edes osa pois, että huoneissa mahtui liikkumaan ja siivoamaan. Entisaikoina on ilmeisesti jemmattu talteen aivan kaikki. Kaapit pursuivat rikkinäistä, loppuunkulunutta ja toimimatonta roinaa, jota kertyi kaikkiaan yli 70 jätesäkillistä jo ensimmäisenä kesänä. Säilyttämisen arvoiset tavarat laitoin myöhempää selvittelyä varten talteen ja niitä onkin nyt hauska käydä läpi vähän kerrallaan. Mitään järin arvokasta tai antiikkista ei talosta löydy, mutta paljon viehättävää vanhaa tavaraa eri vuosikymmeniltä. Yksi hauska yllätys oli tämän tyynyn herkkä kukkakirjailu, joka paljastui irrotettuani tyynyn ulomman päällisen pesua varten. Oi miten sievä. Osa kukkasista on jo lähes kulunut pois.Koska kahvalliset kesäkassit ovat olleet suosiossa viime vuosina, nämäkin kahvat pääsivät käsityökoriin odottamaan inspiraatiota ja uutta käyttöä.

Pihan puolella on mm. pieni kivityömaa. Kesäpaikan takapihan pengerrys vaatii tuentaa. Kyhään pengerrykseen myös pieniä multa-altaita ruohosipulille ja muille yrteille. Pääsisipä pian jatkamaan!

Ei kommentteja: