17.7.07

Mansikkapaikalla


Kesän parhaimpiin oleskelu- ja myös neulomispaikkoihin kuuluu ehdottomasti kesäpaikkamme kuisti iltapäivän auringossa. Kuistilla on ihanan kuuma pitkälle iltaan. Kuva kuistilta on juhannukselta; silloin pinkit pionitkin kukkivat upeasti. Parin päivän päästä sade kyllä kaatoi ne. Juhannuksen jälkeen ei ole ollut montaakaan sellaista päivää, jolloin ei kertaakaan päivän aikana taivaalta olisi ropissut vettä. Pidän eniten auringosta ja helteestä, mutta kyllä kesä on tällaisenakin ihana. Viime viikonloppuna löytyivät metsästä kesän ensimmäiset mustikat ja kanttarellit (sienet kylläkin jätin kasvamaan, olivat niin pieniä) ja metsämansikoitakin vielä riitti.


Kuistilla neuloutuva valkoinen mytty on tämä bolero (alla valmiina). Ohje löytyi Novitan syksy 2006 -numerosta. Lankana valkoinen Isoveli, jota kului muistaakseni hieman yli 3 kerää. En ole työni jälkeen ihan tyytyväinen (mm. reunukseen olisin saanut poimia kaarteen kohdalla paljon enemmän silmukoita) mutta olen kyllä käyttänyt neuletta. Se on pitkine hihoineen mukava kiskaista ylle kesäillan viiletessä. Hihat toteutin eri tavalla kuin ohjeessa: poimin silmukat hiha-aukkojen reunasta ja neuloin ylhäältä alaspäin pyörönä. Yritin olla nokkela ja säästää vaivaa välttämällä saumojen ompelua, mutta todellisuudessa sain kyllä pariin kertaan purkaa ensimmäisen hihan alun, ennen kuin yritys onnistui, ja silloinkin silmukoiden poimintareuna jäi mielestäni rumaksi... Mutta tekisin silti saman toistekin välttyäkseni saumoilta ja kappaleiden yhdistämiseltä.

Olen kesäpaikalla myös opetellut laittamaan ruokaa vanhassa puilla lämpiävässä leivinuunissa. Haastavaksi ruuanlaiton tekee se, että uunin kulloinenkin lämpötila pitää arvioida summittaisesti oman arvion ja kokemuksen perusteella. Alla todistusaineistoa siitä, että olen nyt onnistunut paistamaan leivinuunissa hyvällä menestyksellä ainakin 1 kpl nokkos-parsakaali-fetajuustopiiraita. :)

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Ompa todella mukavannäköinen bolero! Ulkona neulominenkin on kivaa, tänään kyllä meinasi tulla liian kuuma.

Vilma kirjoitti...

Ihana kesäparatiisi! Siellä kesä tuntuu varmasti kesältä, satoi tai paistoi.

Bolero on kaunis ja näyttää viileisiin kesäiltoihin just sopivalta lämmittäjältä.

Maarit kirjoitti...

Nasti: Kiitos! Itseäni ei kovin äkkiä kuumuus haittaa, eilenkin neuloin villasukkia pihalla... :)

Vilma: Paikka on kyllä ihana, ainoa mikä siinä harmittaa, on se, että sieltä pitää aina lähteä pois... :(