20.6.07

Hyvää juhannusta!


Kohta kaikki on juhannusta varten pakattu, huomenna lähdetään. Jos ei itse pääse järven ääreen ja hyttysten ininän keskelle keskikesän juhlana, voi kesäisen luonnon ääniä kuunnella esim. täällä. Hyvää ja rentoa juhannusta kaikille!

Lopuksi vielä säilöntä-aiheinen vinkki, joka ei liity juhannuksen juhlintaan mitenkään, vaikka kuvassa pulloja onkin. Lidlin porkkanamehu myydään ruskeissa lasipulloissa, jotka ovat aivan loistavia käytettäessä uudelleen itse tehdyn marja- tai omppumehun pullotukseen. Etiketin saa helposti pois ja jopa kierrekorkki on yksinkertainen, valkoinen, ja mikä tärkeintä, siinä ei lue mitään!! (onkohan kukaan muu yhtä outo kuin minä, joka saan kiksejä siitä, että säilönnässä käytettävät pullot ja purkit ovat kaikessa käytännöllisyydessään VIRHEETTÖMÄN KAUNIITA... :) Korkki myös toimii yhä uudelleen käytettynä ja umpioi mehun tiiviisti. Nyt on viimeiset pakastemarjat keitetty mehuksi (tästä on kiittäminen ihanaa äitiäni ja Mehumaijaa) ja kohtahan puutarhamarjoja tulee jo uusia!(Ei ole muuten tarkoitus mitenkään erityisesti mainostaa edellämainittua kauppaketjua vaikka olenkin lyhyen ajan sisällä maininnut sen blogissani jo kaksi kertaa...)

9 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Kukat näyttää olevan jo kovassa menossa kohti juhannusta, tukka takana ja silleen. ;)

Myös mun mielestä "merkittömät" pullot ja purnukat kansineen on ihan ykkösiä. Kovin paljon ei tule säilöntää harrastettua, mutta silloin harvoin pitää purkkien ja pullojen olla myös esteettisiä eikä vain käytännöllisiä.

musta lammas kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinulle!

Kukista vielä, ihanaa että teillä kesäpaikassa on 'tuntemattomia' kukkia - nehän ovat kuin terveisiä talon entisiltä asukkailta...

Edellisen postin aurinkoiset tossut ovat hauskat.

Maarit kirjoitti...

Jep. :) Hyvä että muitakin esteetikkoja löytyy... itsestä joskus tuntuu, että kiinnitän tuonkaltaisiin asioihin epänormaalin paljon huomiota!

Noissa pulloissa parasta on se, ettei niitä tarvitse "ostaa" erikseen säilöntää varten. Ne vaan sattuu olemaan täydellisiä!

Maarit kirjoitti...

Musta Lammas: Kiitos samoin!

Niin, se niissä tuntemattomissa kukissa juuri viehättääkin. Terveiset entisestä on kaunis ajatus. Ovatko kukat muuten samoja kuin sinun kuvaamasi?

Nuttula kirjoitti...

Kyllä vaan pullolla on merkitystä, ja tuollainen sievä rivi moninkertaistaa ilon. Hyvää juhannusta!

Maartsi kirjoitti...

Kyllä minäkin kaupassa joskus tulen ajatelleeksi, että tuossapa olisi kaunis hillopurkki - viis siitä, mitä siinä myydään. Ärsyttää, jos etiketti ei lähde kokonaan irti ja jää rumentamaan purkkia.

Tuula kirjoitti...

Heh, täällä on kans yks joka kerää kaikki purkit, pullot ja purnukat tekstittömine korkkeineen ja kansineen uutta käyttöä varten (jota ei hirveästi vielä ole ollut...) Kauniit tossut ed. postauksessa, nyt alkoi himottamaan tuollaisten teko.

heidi kirjoitti...

Kiitos säilöntävinkistä. Hyvää juhannusta!

Maarit kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Itse olen saanut etiketit parhaiten pois kuumassa vedessä liottamalla ja jos liimaa jää lasin pintaan, se lähtee kynsilakanpoistoaineella. Säilöntäaikaa odotellessa... :)