20.7.07

Keskeneräisiä, valmista ja meemi


Omistan selvästikin ihan liian monia kaikenkokoisia sukkapuikkoja, koska minun ei ikinä tarvitse tehdä keskeneräisiä töitä loppuun, ennenkuin voin aloittaa uusia. Eli tässä eräänä unetonna yönä aloitin sitten ne Baudelaire-sukatkin... Ainoa sopivan punainen kerä, joka siihen hätään löytyi, oli 104 g kerä Nalle-lankaa. Nalle on aika paljon ohjeen lankaa paksumpaa, mutta tuumin, että jos teen S-koon silmukkamäärillä ja neulon 2,5 mm puikoilla, sukista voisi kuitenkin tulla omaan koon 39 jalkaani sopivat. Saa nähdä... Lankaa on hiukan täpärästi riittävä määrä, joten voi olla, etten saa sukkiin yhtä pitkiä varsia kuin ohjeessa. Onneksi sukat ovat kärjestä aloitettavat - ei käy ainakaan niin, että lanka loppuisi puolivälissä kärkikavennuksia.

Norwegian Stockingsitkin ovat edenneet, mutta tuo pohjavärinä käyttämäni vihreä lanka ei kyllä riitä, koska sitä on vain kaksi kerää. Joudun ehkä poikkeamaan Tapion kaupassa hakemassa lisää, kun seuraavan kerran käyn Pohjanmaalla päin. En vain tiedä, uskallanko enää astua sisään kyseiseen kauppaan, sillä viimeksi kun lähdin ostamaan sieltä kahta kerää lankaa, köyhdyin yli viisikymppiä, eikä se johtunut siitä, että nuo kaksi kerää olisivat maksaneet 25 euroa kappale. Itse asiassa aiotut kerät melkein unohtuivat kokonaan ostamatta, kun pää tyhjeni nähdessäni sellaisen määrän lankaa kerralla.
Valmiina työnä näytän tänään vaihteeksi jotain ristipisteltyä. Kuvio on ollut valmiiksi pisteltynä jo usean vuoden ajan, mutta tyynyksi ompeleminen on jäänyt. Tänä aamuna tuli sekin viimein tehtyä. En ole koskaan ollut mitenkään erityisen innostunut ristipistoista, ne yleisimmät nalle-, kukka-, ym. aiheet eivät oikein innosta minua, mutta tästä kansanomaisesta kirjontamallista pidän kovasti ja nyt houkuttaisi kyllä pistoilla toinen samanlainen tyynylle pariksi. Kuviosta on tullut pituussuunnassa hieman venytetty, koska kolmen langan yli pituussuunnassa ei ollutkaan sama asia kuin kolmen yli leveyssuunnassa... :) Ja tietenkään en myöskään tullut ajatelleeksi kastella ja kutistaa tuota pellavakangasta ennen pistelemään ryhtymistäni...


Yllä vielä lähikuvaa kirjontamallista.

Tämänpäiväisen nimipäiväni kunniaksi nappaan vielä blogiinikin nimiaiheisen meemin. Kukaan ei ole haastanut minua tähän, mutta haastan nyt itse itseni:

"Mistä bloginimesi on peräisin? Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä. Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina? Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi? Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin."

Ruoholaukka päätyi blogini nimeksi, koska halusin sille jonkin kauniin, luontoaiheisen nimen, johon en ihan heti kyllästyisi. Ruohosipuli on yksi lempiyrteistäni ja kasvilla on vielä kaunis kukkakin. Pidän vanhahtavista nimityksistä kasveille (kuten kynsilaukka, ruoholaukka...) ja tämä nimi tuntui siksikin sopivalta.

Kun nyt meemeilemään lähdettiin, niin tehdään samantien vielä toinen. Eli seitsemän umpimähkäistä asiaa itsestäni, joita en ole blogissani aiemmin maininnut:

1. Tänään on nimipäiväni. :) Tämä tuli oikeastaan yllä jo sanottuakin, mutta jos et vielä huomannut, niin onnitteluja ja kukkalähetyksiä otetaan vastaan kommenttilaatikon puolella... ;)

2. Pelkään korkeita paikkoja ja kammoksun erilaisia toukkia. Muut hyönteiset ja ötökät eivät haittaa minua lainkaan, mutta toukat ovat jotain karmaisevaa.

3. Minun on vaikea pitää tavaroitani ja esim. työpöytääni siistinä ja järjestyksessä. Olen suureksi harmikseni melko sottainen ja epäjärjestelmällinen henkilö.

4. Olen viiden vuoden takaisessa unelma-ammatissani, mutta pahus: nykyään haaveilen lähinnä entisöijä-puusepän, taidekäsityöläisen tai alpakkafarmarin ammateista.

5. En pidä rivitalossa asumisesta, vaikka naapurimme ovat mukavia, asuntomme tilava ja takapiha kätevä. Haaveilen (myös) muutosta kesäpaikallemme pysyvästi.

6. Olen opiskellut elämäni varrella paljon erilaisia kieliä, kaikkiaan seitsemää eri kieltä tarkkaan ottaen: englantia, ruotsia, saksaa, latinaa, ranskaa, islantia ja venäjää. Kunnolla osaan kuitenkin mielestäni näistä vain yhtä...

7. Olin aikoinaan yli seitsemän vuotta kasvissyöjä (en enää).

Haastan meemeihin edellisen Sny-kierroksen molemmat parini, Kaisan ja Tiinan. Osallistukaapa jos ehditte ja jaksatte. :)

Sitten herättelemään koirua päiväunilta. :)

6 kommenttia:

Anne K-R kirjoitti...

Hyvää nimipäivää!

Upea tuo ristipistoilemasi tyyny. Kuvioaihe viehättää silmääni hirmuisesti. Pitäisiköhän ottaa sinusta mallia, vaikka en ole mitenkään erityisen innostunut ristipistoista?

Maarit kirjoitti...

Kiitos Anne! Kannattaa kokeilla pistelyä jollakin omasta mielestä kauniilla kuviolla. Itse tykkään selkeistä malleista, joissa on vain yksi väri käytössä. Mukavaa pikkutarkkaa hommaa tuo pistely, varsin addiktoivaakin mielestäni!

Tinttimi kirjoitti...

Oikein hyvää nimipäivää :) Käypäs katsomassa mieleisesi kukkapuska blogistani :) Ne tosin ovat virtuaalimuodossa, mutta kai ne miellyttävät silmää niinkin? En ole taas malttanut kommentoida pitkään aikaan.. Hyvä että jaksan edes päivittää omaa blogiani. Kun luen sinun juttujasi tuosta kesäpaikasta, tekee mieli pomppia tasajalkaa ja hokea: Epistä! Miksei meillä ole tuollaista idylliä!?

Ihanaa kesänjatkoa :) Sinä olet hurjan ahkera käsitöissä näin kesälläkin.. Minusta tuntuu etten enää edes osaa neuloa tai virkata.. Otan meemihaasteen vastaan kunhan ehdin taas päivittää. Nyt kutsuvat siivouspuuhat ja ruuanlaitto (Yäk! Saisipa vaan laiskotella..)

JaanaV kirjoitti...

Onnittelut nimipäivänä!

Minäkin tulin myös kehumaan tuota hienoa ristipistotyynyäsi. Se on upea!

Maarit kirjoitti...

Tinttimi: Vastailin jo blogiisi, mutta kiitos vielä kukista täälläkin! ;)

Jaanav: Kiitos! Noissa vanhoissa kansanomaisissa kuvioissa on jotain tosi lumoavaa, linnuissa ja kukkapuissa ja ornamenteissa.

musta lammas kirjoitti...

Todella kaunis tuo tyynyn kuvio. Ja mikä ihanan rentoutunut koiruus alakuvassa! Saa hymyilemään.