13.10.06

Aikomisia

Sitten, kun on aikaa, aion näpertää seuraavaa:
- tehdä taas lisää käsintehtyä paperia (en ole tehnyt pitkään aikaan ja se on kivaa)
- askarrella itse sidottuja kirjoja (tarvitsisin mm. albumin valokuvia varten)
- ommella tilkkutäkin kierrätyskankaista (kankaita olen jemmannut jo kauan tätä varten, ja innoitteena on toiminut yhdessä näistä kesäkuvistakin näkyvä rakas, rakas ihanan värikäs vanha tilkkupeitto)
- tehdä kinnasneulatekniikalla lapaset (olen tehnyt sellaiset joskus aikoinaan vielä vanhempien luona asuessani, en muista mitä niille tapahtui, mutta ihan vain tuon ikivanhan menetelmän soveltamisen takia haluaisin tehdä toiset)
- neuloa yhä lisää ja lisää pitsihuiveja
- neuloa luvuttomat määrät sukkia, lapasia ja ainakin yhden kokonaisen villapaidan
- värjätä lankoja sienillä ja/tai kasveilla
- värjätä kankaita ja vaatteita ihan tavallisilla pesukoneväreillä
- miettiä mitä uudelleenkäyttöä voisin keksiä vanhoille lakanapitseille
- tehdä uusia kynttilöitä sulattamalla vanhojen kynttilöiden jämiä joita on tallessa (tämä on ollut joulunaluspuuhaa jo useana vuonna)
- tehdä yhden karjalaiskuvioisen ristipistotyynynpäällisen lopultakin valmiiksi
- tinata keskeneräisen, tiffanylasityötekniikalla tehdyn kynttilälyhdyn valmiiksi
- tehdä luonnonmateriaaleista kransseja.

Mitähän kaikkea muuta olinkaan aikonut? Eihän tuo lista niin pitkältä vielä näyttänytkään. Heh, viikon lomani ei kuitenkaan tule riittämään kaikkiin näihin aikomuksiin, kun tarkoitus on ehtiä tehdä muutakin, kun käsillätekemisjuttuja.

2 kommenttia:

Kanerva kirjoitti...

Minun pitäisi varmaan ottaa sinusta mallia ja tehdä lista siitä kaikesta, mitä olisi kiva tehdä. Ideoita on paljon ja halujakin, mutta...

Millä tavalla teet kynttilöitä entisten jämistä? Minäkin olen nimittäin jemmannut kynttilän pätkiä, vaikka en tiedäkään kuinka käytännöntoteutus toimii.

Kiva muuten, kun olit käynyt blogissani ja jättänyt siitä merkin! :)

Maarit kirjoitti...

Kiva kun tulit vastavierailulle. :) Lista auttaa ideoita pysymään edes hieman paremmin hallinnassa. Ei tule hätää, hoppua ja stressiä siitä, että ehdinkö toteuttaa kaikki ideat ennen kuin ne unohtuvat!
Kynttilöitä teen sulattamalla vanhat kynttilänpätkät vesihauteessa (liedelle kattila, jossa vettä, ja kattilan sisään pienempi kattila tai vaikka peltipurkki johon sulatettava materiaali laitetaan) ja kaatamalla sitten sulaneen aineen muotteihin (esim. tyhjät maitopurkit, jugurttipurkit, tai pahvista leikatut muotit) joihin on ensin viritelty sydänlanka paikoilleen. Annetaan jähmettyä yön yli ja seuraavana aamuna muotti revitään kynttilän päältä pois. Jostain netistä varmaan löytyy parempiakin ohjeita... Jos ehdin tehdä kynttilöitä tänä vuonna, voin laittaa tänne blogiinkin kuvallisia ohjeita.