8.10.06

Kiireetön viikonloppu

Viikonloppu oli siinä mielessä harvinainen, että kerrankin olimme koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin vain kotona, reissaamatta yhtään minnekään. Ihanan rauhallista. Aika tuntui kerrankin riittävän sellaisiinkin asioihin, joita olen lykännyt todella pitkään (kuten esimerkiksi siivoamiseen). Ehdin myös kokeilla yhtä askarteluideaa, joka on ollut mielessä alkukesästä saakka. Eli mitä syntyy kuivatuista kasveista, kaksipuoleisesta teipistä, koristehiekasta ja ohuesta korttipahvista?
No, hempeitä onnittelukortteja esimerkiksi. Korttien teko-ohje: 1) Kaksipuoleisesta leveästä teipistä leikataan suorakaiteen muotoinen kappale, joka liimataan korttipohjalle. 2) Suojapaperi poistetaan ja kuivatut kasvit asetellaan liimapinnalle. 3) Päälle ripotellaan hyvin hienoa koristehiekkaa, joka tarttuu teippiin, mutta ei kasvien päälle. Korttiin tulee hiekasta karhea kohoefekti.

Ideaa täytyy vielä hieman kehitellä lisää. Nämä kukka-aiheet ovat ehkä hieman turhankin hempeitä omaan makuuni, mutta vielä ehtisi kuivata vaikka pienikokoisia syksyisiä lehtiä ja kokeilla, minkälaisia kortteja niistä saisi aikaiseksi. Tuon koristehiekan täytyy olla todella hienojakoista, että lopputulos olisi onnistunut. Jos jostain löydän oikein hienoa luonnonhiekkaa, voisin kokeilla silläkin.

Ehdin myös pingottaa tämän mytyn:


...joten kuvia luvassa lähiaikoina. Huivista tuli aivan ihana! Pitsihuivien neulominen on varmaankin kaikkein palkitsevinta neulontaa. Selkeä muoto, ei liikaa langanpäitä, ei yhdisteltäviä kappaleita, silti sopivan haastavaa. Käsialan tiheydestä ei tarvitse juurikaan välittää, koska huivin ei tarvitse olla täsmälleen tietyn kokoinen ollakseen sopiva. Ja pingotuksen ihmeitätekevä vaikutus jaksaa aina hämmästyttää...

2 kommenttia:

mansikka kirjoitti...

Tuo kortti-idea näyttää ja tuntuu hienolta! Voisi kokeilla itsekkin, jos on kiireinen aikataulu :o)

Maarit kirjoitti...

Nuo olivat tosiaan aika nopeatekoisia ja hauskinta oli hiekan ripottelu... :)