10.10.06

Tummaa

Tänään viipyilen musta-harmaa-teemassa. Säärystimet, ranteenlämmittimet ja huivi valmistuivat viikonloppuna, ja värimaailmansa yhtenäisyyden ansiosta neulomukset pääsevät esille kaikki yhdellä kertaa. Tässä yhteispotretissa:


Ja sitten huivi yksinään...


Huivi on Lacy Stole, ohje täältä. Lankana musta Florica, neuloin puikoilla 4mm, ja vajaat kolme kerää riitti noin 140 cm mittaiseen, 35 cm leveään huiviin. Lopputulos on mieleinen ja myös itse neulomisesta pidin todella paljon - huivi oli nopea neuloa, mallikuvion oppi helposti ulkoa, mutta mielenkiinto pysyi kuitenkin yllä. Yleensä kyllästyn aika helposti ja todella harvoin viitsin tehdä samalla mallilla mitään toista samanlaista käsityötä, mutta nyt aloin miettiä, miltähän huivi näyttäisi vaikkapa vihreänä? Alkuperäisohjeen huivi on myös musta, enkä ole blogeissakaan vielä törmännyt muunvärisiin toteutuksiin.


Lehtikuvio on yksinkertainen mutta silmää hivelevän kaunis.

Koska kuulun niihin ihmisiin, jotka palelevat todella helposti, erilaiset lisälämmikkeet ovat suuressa suosiossani. Hartiahuiveja, ranteenlämmittimiä ja villasukkia pitää olla aina käden ulottuvilla, että niihin voi kääriytyä heti vilun iskiessä. Säärystimet ovat kätevä vaatekappale, mutta niitä ei tule juuri koskaan tehtyä, koska suoran joustinneuleputken neulominen on niin tylsää...

Kuviolliset ranteenlämmittimet ovat lähes samanlaiset kuin aiemmin tekemäni violetti-vihreät sellaiset (löytyvät maaliskuun kohdalta arkistosta), malli omaa keksintöä. Mitään muotoiluja niissä ei ole, putki vain kiskaistaan ranteeseen ja pois. :) Langat ovat 7veljestä- ja Jussi-lankojen jämiä.

Nyt mustaharmaa kausi saa loppua ja siirryn kirkkaamman väristen neuleiden pariin...

5 kommenttia:

neja kirjoitti...

Tosi kaunis huivi:)

villasukka kirjoitti...

Kaunista, kaunista!

Maarit kirjoitti...

Tosi kauniita ovat kaikki =)

amelie kirjoitti...

Ranteenlämmittimet on kyllä nätit. Ja tosi siistiä jälkeä.
Tuommosen huivin voisin kyllä tehä. Ehkäpä lahjaksi, ku itellä noita huiveja riittää.

Maarit kirjoitti...

Kiitos kehuista! :)