20.10.06

Lomailua

Lomaviikko alkaa olla loppusuoralla. Onneksi on vielä viikonloppu edessä... Suunnitelmieni mukaan olen ehtinyt ulkoilla, nukkua ja vähän neuloakin. Erityisen tyytyväinen olin viimelauantaiseen 4,5 tunnin reippailuun metsässä (lähes koko aika reipasta kävelyä). Määränpäänä oli tämä jättiläiskuusi (puun iäksi joku tiesi arvioida 250 vuotta).

Sienestämäänkin ehdin, saaliina oli pieni määrä suppilovahveroita.

Vanhempieni kotipaikkakunnan kirjastosta löysin myös läjäpäin hyviä kirjoja. Erityisen ihastuttava tuttavuus oli tämä Taivas kattona - al fresco asumisen tyylinä -niminen opus. Sisä- ja ulkotilojen yhdistämisestä asumisessa kertova kirja sisältää aivan ihania valokuvia. Terasseja, verantoja, patioita, paviljonkeja, aidattuja puutarhoja, näköalapaikkoja... Kirja on hyvää selailtavaa neulomisen oheen, työtä kääntäessä voi lehteillä kirjaa eteenpäin. Kaikkein tunnelmallisimpien näkymien kohdalla haluaa viipyillä useammankin kerroksen ajan.

Ylläolevat kuvat on otettu "uudella" kännykkäkamerallani. Yksi saavutus sekin tämän loman ajalta, että jaksoin vihdoin viimein selvittää, miten kuvia siirretään kännykältä tietokoneelle. Olin lykännyt puoli vuotta sitäkin. Sain kännykän muistia vapautumaan ja tuli mahdolliseksi ottaa uusiakin kuvia puhelimen avulla. Jee!

Tässä vielä al frescoa viime kesältä, tällaisella hobittimaisella nuotiopaikalla laiteltiin ruokaa iltaisin kesäpaikalla itä-Suomessa. Oli kivaa. Ikävä kesää...

2 kommenttia:

neja kirjoitti...

Kukas on tuo ihana mäykky, joka on aikaiseminkin täällä näkynyt? Elmeriltä hänelle terveisiä:)

Maarit kirjoitti...

Kaunis neitokainen on 1,5-vuotias karkeakarvainen mäyräkoira Selma. Hännänheilutuksia Elmerille! Hän vaikuttaa myös vekkulilta kaverilta.