3.8.07

Shetland Triangle


Huivilinjalla jatketaan. Samoihin aikoihin keltaisen kukkakorin kanssa neuloin toistakin saman suunnittelijan, Evelyn A. Clarkin, pitsihuivia (Shetland Triangle, ohje löytyy Wrap Style -kirjasta - ei siis Scarf Style kuten aiemmin väitin!). Tämäkin menee lahjaksi, tällä kertaa äidilleni. Äidin syntymäpäivä tosin on vasta syyskuussa, mutta lahja on kerrankin ajoissa valmiina. Tämä huivi onkin ollut tekeillä vasta, hm, vuoden? :) Ei siis valmistunut pikaneulontana kuten Vilmalla!

Lanka oli Drops Alpaca ja sitä kului kaksi kerää (tarkkaan ottaen lankaa jäi 1 m 10 cm eli täpärälle meni). Päättelykerrosta aloitin ensin Flower Basket Shawlin ohjeen mukaisella tavalla, mutta se söi lankaa niin, että kerän pää jäi käteen 25 silmukkaa ennen kerroksen loppua. Ei auttanut muu kuin ensin hieman kiroilla, sitten purkaa päättelykerros ja päätellä uudelleen toisella menetelmällä.

Laskeskelin muuten neuloneeni nyt seitsemän pitsihuivia, neljä kolmiomallista ja kolme suorakaiteen muotoista. Flower Basketin, Zetorin, Pavoniksen, Omppu-huivin, Branching Outin, Lacy Stolen ja Kirin. Tähän tämä ei kyllä pääty, sillä lisää malleja on jonossa. :) Ehkäpä omakin neulontanopeuteni vielä kohenisi, kun silmukoita kertyy mittariin?

6 kommenttia:

Kate kirjoitti...

Minä täällä taas :D. Hienon huivin olet tehnyt, juuri sain samanmoisen pingoitukseen... suosittu malli siis :). Valtavan hienon värinen, minkä kokoisilla puikoilla muuten teit?

golden kirjoitti...

Huivisi ovat aivan ihania, molemmat!
Harmittaa, kun en saa auki tuota Flower Basketin ohjetta kunnolla. Alku jää puuttumaan ja tulee vain tyhjä sivu. :(

Anne K-R kirjoitti...

Ihanat värit näissä kahdessa viimeisessä postauksessa! Huivisi ovat tosi kauniit ja siististi neulotut. Tykkään.

Nasti kirjoitti...

Kauniita on huivisi. Kummasti huivinteko alkaa taas kiinnostaa...

Luinelen kirjoitti...

Ohje löytyy kirjasta Wrap Style, onko se myös kirjassa Scarf Style? Menevät kyllä helposti sekaisin nuo nimet...

Nuttula kirjoitti...

Ihania huiveja olet tehnyt!