13.3.07

Kevät tuli, lumi suli...

Aika suorastaan kiitää, en ollenkaan tajunnut että edellisestä blogipäivityksestä on jo yli kuukausi. Postin laadinta on ollut usein mielessäni, mutta en ole sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi. Olen kuitenkin neulonut vimmatusti ja puikoilta on valmistunut kaikenlaista, mitä olisi mukava täälläkin esitellä, joten yritetään saada blogi ajan tasalle ainakin neulomusten osalta tänään.

Koska ulkona on ollut tänään ihan käsittämättömän kaunis, lämmin ja keväinen ilma, tässä kuitenkin ensin pari kuvaa lenkkireitin varrelta tältä iltapäivältä:Nuuh, tuoksuu keväältä!!Harmi, ettei toissaviikonloppuna ollut kameraa mukana, silloin oli yhtä upea auringonpaiste kuin tänään, mutta vielä hienot keväiset hanget. Olin käymässä vanhempieni luona Pohjanmaalla ja pääsin hiihtämään, potkukelkkailemaan ja muutenkin nauttimaan kevättalvesta ehtaan maalaistapaan. Kolmen viikon takaa taas on tämä kuva, jossa koiruus jännittää juuri avannosta nostettua haukea… :) Harmillista että jäät jo sulavat hyvää vauhtia, pilkkiminen taitaa jäädä vähille tänä talvena. Muuten keväisyys toki on kivaa.Sitten ihana uusi huivini! Ulkokuvaukset eivät oikein onnistuneet, joten dokumentaatiota piti täydentää sisällä napatulla salamakuvalla.

Huivi on Zetor, ohje Jatalta, lankana tavallinen (ei-merino) Wool luumunvärisenä. Lankaa taisi mennä hieman neljättä kerää.

Tästä langasta piti oikeastaan tulla Sagittaria-huivi, mutta koska nappasin pitkää automatkaa varten mukaan kaikista tulostamistani huiviohjeista vahingossa Zetorin ohjeen Sagittarian sijasta, päätin että Wool käy siihenkin. Täytyy tehdä vielä Sagittaria sitten myöhemmin… Tästä tuli kyllä aivan ihana huivi, olen hyvin tyytyväinen.Huiville piti tehdä samanvärinen pipo kaveriksi… Alaosassa luumunväristä Ainoa ja Woolia yhdessä, yläosassa Ainoa yksinään, palmikot ja silmukkämäärät sovelsin eri pipo-ohjeista.Pipo-lapassettejä olen saanut valmiiksi useampiakin tässä alkuvuonna. Näitä talviasusteita ei (muka) voi olla ikinä liikaa... Joka säälle, mielialalle ja asulle omansa... Siispä tein ensinnäkin ruskean pipon ja huovutetut ruskeat lapaset (viimeinkin sopivat itselleni!). Lapaset tein Fritidsgarnista ja pipossa on Cool Flamme Tweediä ja jotakin ruskeaa ohutta lankaa. Alaosassa (joustinneuleosuudessa) langat yhdessä rinnakkain ja lakiosassa vuorokerroksin, lakiosa on siis ohuempi ja joustinosuus jämäkämpi ja lämpimämpi.Sitten on vihreä pipo, samalla mallilla kuin ruskea, ja valkoiset lapaset. Kiemurat lapasiin kirjailin vihreällä mohairilla, josta viime keväänä tein huivin...Sitten on vielä punainenkin pipo… Siihen sopivat punavalkokirjavat lapaset ovat olleet näin hyvällä alulla jo monta kuukautta. Pitäisköhän niitä kenties jatkaa vai tulisivatko ne itsestään valmiiksi? :)


Neulomussisältö oli siis näin talviasustepainotteinen tänään vallitsevasta säästä huolimatta. Kaapista kannattaa kyllä kaivaa jotakin hieman kevyempää päälleen ulos lähtiessä mikäli nämä lämpöasteet jatkuvat....

8 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Paljon oot saanu aikaiseksi, vaude! Ja Zetor on niin kauniin värinen :)
Noi kiemuralapaset oli ihan mun lempparit <3

Vilma kirjoitti...

Ohhoh, kylläpä sä ootkin ehtinyt tehä vaikka mitä kivaa!

Ja oi mikä koira! varsinkin tuossa metsässä otetussa kuvassa se on niin valppaana että. Ihana! :)

neja kirjoitti...

Oi kaunis Zetor ja kaikki muutkin on tosi ihania:)

Kiva kun laita usein koiruudestakin kuvia. Aina saa iloisen mielen:D

uhoava gnu kirjoitti...

Ihana Zetor ja nättejä pipoja/lapasia! Hauska idea tuo pipoissa käyttämäsi - pitkästi vaan resoria!

Jaana kirjoitti...

Hienoja töitä on valmistunut!!! Tuo Zetor näyttää tosi hyvältä, aivan ihana...
Ja tää tykkää kanssa koirakuvista.

Maarit kirjoitti...

Kiitoskiitos kaikille kommenteista! Myös Selma Hau-ek kiittää saamastaan huomiosta ja lupaa tulla kuviin jatkossakin. :)

Uhoava gnu, tuon pipojen mallin (pitkästi paksua joustinta ja lakiosa sileää) huomasin sattumalta itselleni sopivaksi, se on tarpeeksi lämmin eikä luisu pois korvilta. Pipon pitää olla kireällä ja pitää tuulta. :)

Nuttula kirjoitti...

kauniita neuleita! Olet ollut ahkerana. Koira on kyllä aivan suloinen!

Maarit kirjoitti...

Kiitos Nuttula!