7.5.07

Kevät


…aiheuttaa totuttuun tapaan neulomishimon asteittaista hiipumista. Kokeilin vaihtaa villan puuvillalankaan ja siten pitkittää kautta hieman. Neuloin vielä yhden pipon, sillä kevään viimat ovat puhaltaneet viime aikoinakin purevasti. Shedirin (ilmainen ohje löytyy Knittystä) olen tehnyt aikaisemminkin, mutta vielä toisellakin neulomiskerralla palmikkomallin nerokkuus jaksoi hämmästyttää. Lankana kaapista kaivamani ikivanha Tennessee, taitaa olla saman väristä kuin nytkin myytävä vihreä. Langan paksuuden vuoksi neuloin seitsemän mallikertaa kahdeksan sijasta siten, että päälaelle tuli yksi sakara vähemmän. Jätin lopussa myös kavennusten välikerroksia pois, koska ensimmäisessä tekemässäni Shedirissä päälaki oli mielestäni turhan suippo. Tästä tuli nyt hyvä.


Puuvillaa olikin vaihteeksi mukava neuloa, mutta voi olla, että puikot jäävät taas alkavan kesän myötä vähemmälle käytölle. Toivottavasti blogiin postaaminen ei kuitenkaan kokonaan jää, vaikka mieli tekeekin viettää yhä enenevässä määrin aikaa ulkona.

Shedirin neulomisen ohella oma viikonloppuni sisälsi mm. lukupiirin tapaamisen, yhdet pihatalkoot, vähän moottoripyörällä ajelua (kyydissä) sekä holtittomassa määrin Regina Spektorin huimaavan kauniiden laulujen kuuntelua.

Lukupiiristä on pakko kertoa hieman, koska idea on minusta niin hauska – lukupiiri on tosin turhan virallinen ja kuivakka nimi tälle rennolle pyrkimykselle ylläpitää/monipuolistaa kaunokirjallisuuden lukuharrastusta. Sovimme muutaman ystävän kanssa kuukauden-parin välein kirjan, joka luetaan, ja sitten tavatessamme ruodimme lukuelämystä ja laitamme ruokaa, mielellään sellaista jota kirjassakin syödään. Tälle kerralle valittiin kevyempää lukemista tyttökirjojen joukosta ja tehtiin 50-luvun kotiruokaa Seljan tyttöjen hengessä. Varsin hauskaa.
Kevät aiheuttaa myös vimmattua kaipuuta kesäpaikalle itä-Suomeen, kevät olisi parasta työaikaa ja remontit odottavat. Harmittavan monet toukokuun viikonloput menevät nyt kuitenkin muuhun.
(Ulkokuvat ovat Aulangolta Hämeenlinnasta sunnuntai-illalta.)

8 kommenttia:

riikka n kirjoitti...

Lukupiiri kirjaruokineen kuulostaa tosi hauskalta!
Hieno Shedir.

Emilia kirjoitti...

Hauska kuulla, että joku muukin "kärsii" hurahduksesta Regina Spektorin musiikkiin - se on varsin addiktoivaa!

Vilma kirjoitti...

Oi, äidin vanhat Seljan tytöistä kertovat kirjat on ihan pienestä pitäen olleet mun suosikkityttökirjoja, ne hakkaavat Annat ja Runotytöt mennen tullen. Seljoissa on jotain niin utopistisen viatonta ja idyllistä nostalgiaa, että kai ne tulee taas ensi kesänä luettua läpi. :)

Maarit kirjoitti...

Riikka N: Se on kyllä hauskaa. Jotenkin tuo ruokakysymys antaa vielä aivan erityisen näkökulman käsillä olevaan kirjaan!

Emilia: Kuin myös! Erittäin addiktoivaa... enpä ole vähään aikaan hurahtanut näin pahasti yhteenkään artistiin, tai ehkä koskaan.

Vilma: Mullakin nuo kirjat ovat äidiltä perittyjä, nyt luin ekaa kertaa ne uudelleen sitten lapsuuden. Viehättäviä ovat, ja se ylenpalttinen viattomuus ja opettavaisuus paikoin huvittaa ja paikoin liikuttaa. Virtasen 2000-luvulla kirjoittamaa lisäosaa Selja-sarjaan en ole vielä lukenut, mutta ajattelin etsiä nyt senkin käsiini.

Jaana kirjoitti...

Kauniita kuvia ja keväisiä tunnelmia! Olen ajatellut itsekin shediriä tennesseestä, kiitos "pienennysvinkeistä"...

Nuttula kirjoitti...

Lukupiiri-idea on kiva. Minäkin tykkään Seljan tytöistä ja luen ne aina ajoittain läpi.

heidi kirjoitti...

Hui noita silmiä tuossa koivussa! (Kai se koivu on?) :) Niitä on tosi monta.

Maarit kirjoitti...

Heidi: Nyt täytyy tunnustaa, etten muista mikä puu tuo oli, epäilen ettei koivu. Silmiä riitti vielä kuvan ulkopuolellekin. :)