27.4.07

Lisää nappeja!

Ulkona on ollut tänään ja eilen aivan ihana ilma, joskin hieman tuulinen. Eilisen pyöräretken varrella sykähdyttivät seuraavat näkymät: Siniset helmililjat vanhan käkkyräisen omenapuun rungon ympärillä jonkun puutarhassa tuoreen ruohon keskellä (aivan ihana sini-vihreä-harmaa-väriyhdistelmä). Valkovuokot valoisassa koivikossa. Taivasta vasten koivujen valkeat rungot ja oksien punavioletti sävy ennen lehtien puhkeamista, toisaalla oksaston hento viherrys suojaisimmissa kohdissa, joissa puut ovat jo hiirenkorvalla. Avarat pellot. Koko kevään ihanuus…

Keväisistä ulkoilmaelämyksistä huolimatta kuvitus koostuu tälläkin kertaa napeista... Toin kotiin loput savikurssilla tekemäni napit, joista tässä parhaimmat:Alimpana sarjoja, yllä enimmäkseen yksittäisiä kokeilukappaleita. Kuvioita nappeihin olen painanut erilaisilla soljilla, napeilla ja koruilla, aivan riemastuttavaa puuhaa. Lammasnapin muotoilin käsin (tunnistaako lampaaksi?). Nyt pitäisi enää keksiä käyttöä kaikille näille napeille…Näin jossain netissä tällaisen särkynyt sydän –napin ja tein itsellenikin... Hiukan teini, mutta en voinut vastustaa kiusausta! Kun nappi ommellaan, lanka muodostaa kolmannen tikin haavan peitoksi... Nokkelaa, vai mitä?


Tällainen vänkkyrä-känkkyräkulhokin valmistui. Väri on ihana, eikä epämääräinen muotokaan haittaa, kun kulho on täynnä hiekkaa ja tekemiäni savimunia (ai miten niin pääsiäinen meni jo??):Oma suosikkini on tämä pikkuinen yksilö yllä. Munien koristelussa on käytetty sellakkatekniikkaa. Sekä nappien tekemiseen että sellakkakoristeluun jäin koukkuun, haluaisin kokeilla lisää, mutta savikurssi loppui tältä keväältä. Pahus!

Nyt taas pyöräretkelle ja sitten virittäytymään vapunviettoon! Koiruus on jonkin aikaa hoidossa äidilläni, joten voimme remuta vappuna missä haluamme ja lisäksi pääsen pitkille pyörälenkeille kävelylenkkien sijasta. Ikävä on kuitenkin pientä karvanenää. :)

12 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Hienoja nappeja! Minusta tuo särkynyt sydän -nappi näyttää ihan pussaavalta parilta.

Maarit kirjoitti...

Heh, totta! Enpä tuota huomannutkaan, mutta ihan selvästihän näin on!

Maartsi kirjoitti...

Tosi hienoja savitöitä jälleen! Lammas on ihan selvästi lammas, kippurasarvet ja kaikki. Hyvä idea tuo pääsiäismunat hiekassa.

Lankavuori kirjoitti...

Kauniita savitöitä!

Jatta kirjoitti...

Tuon taidon haluaisin opetella joskus itsekkin, käydä vaikka jonkun kurssin tms. Kauniita ovat!

Vilma kirjoitti...

Ihan mielettömän upeita nappeja! Lammas on selvä lammas ja mun ehdoton suosikki.

laplero kirjoitti...

Nam! Näyttää ihan syötävän hyviltä. Kaikki näyttävät upeilta!

amelie kirjoitti...

Napit on älyttömän kauniita. Ja tuo kulho... Mitä tuommosia savitöiden tekemiseen vaaditaan? Pitäs varmaan jollekki kurssille mennä syksyllä, niin oppis itekki. Kotona noitten vääntäminen ei taida onnistua.

sanna kirjoitti...

Upeita ja taidokkaita kaikki jälleen! :) Omia suosikkeja on vaikea valita, niin ihania ovat.

Maarit kirjoitti...

Kiitos taas hurjasti kehuista! Kiinnostuneiden kannattaa olla syksyllä tarkkana kun kansalaisopistojen kurssiohjelmat ilmestyvät ja ilmoittautua heti kurssille. Kotona keramiikkaa ei kai voi tehdä, koska työt täytyy polttaa erityisessä polttouunissa. Tilat, välineet ja materiaalit saa tosiaan käyttöönsä kurssin puitteissa ja tietysti sitä opetustakin eri tekniikoihin. Varsinainen tekeminen ei vaadi ihmeitä eikä erityistaitojakaan, sopii kaikille ja on hauskaa. Taitojen ja kokemuksen karttuessa tähän voi tosin jäädä koukkuun...

Nuttula kirjoitti...

Nuo napit on niin hienoja!! Näin kerran jossain lehdessä, kun neulotun tyynyn kiinnityssysteemiin oli käytetty keramiikkanappeja, näytti hyvältä. Onko sulla jo ajatuksia, mihin aiot käyttää noita?

Maarit kirjoitti...

Kiitos mainiosta ideasta Nuttula, tuo voisi olla yksi kiva käyttötapa napeille! Olisi kiva saada niitä käyttöön ja myös esille kaapin kätköstä. Neulotun tyynyn kiinnitystä en ole tullut aiemmin ajatelleeksi. Olen miettinyt, että noita yksittäiskappaleita voisi kenties ommella vaikkapa ihan vaan koristeeksi esim. pipoon tms., mutta siinäpä ne ideat sitten ovatkin. Ehkä jotain muutakin käyttöä jossakin vaiheessa kuitenkin keksitään...