16.4.07

Ei ole suloisempaa kuin on lämpö...

...kunpa saisi aina olla pienessä hiessä! (Veikko Huovinen: Hamsterit).
Kiitos vielä paria edellistä postausta kommentoineille ja villatakkia kehuneille! Arvaatte varmaan, miten kommentit lämmittävät aina mieltä. Pari viikkoa on taas edellisestä merkinnästä vierähtänyt ja kesä lähenee niin että heikompia huimaa. Ulkona alkaa jo vihertää ja viikonloppuna tuli sekin jo koettua, että kesätopissa auringonpaahteessa takapihalla alkoi olla liian kuuma neuloa...

.Pääsiäispyhien (ja pääsiäiseen liittyvien pakollisten automatkojen) aikana valmistuneista kättentöistä ajattelin kuitenkin esitellä tässä postauksessa pari, jotka taatusti kiinnostavat kaikkia juuri tänään, kun on tälläinen helle (kevään toistaiseksi lämpimin päivä, Ilmatieteen laitoksen mukaan) - nimittäin pipon ja villasukat. :) Varret näihin kirjoneulesukkiin ovat olleet valmiina jo toissatalvesta, mutta nyt neuloin niihin teräosatkin. Haluan hehkuttaa erityisesti tuota kantapäätä, jonka tein Ullan sukkaektsran ohjeen pohjalta (walesilainen kantapää).
.


Muokkasin ohjetta vain jättämällä nurjan keskisilmukan pois ja neulomalla osan 2 yhteen -kavennuksista toiseen suuntaan kallistaviksi (nosta 1 s neulomatta niinkuin neuloisit sen, neulo seuraava s oikein, vedä nostettu silmukka neulotun yli) niin, että kavennuksista tulisi symmetriset kantapään molemmilla puolilla. Teen tällä mallilla kantapään varmasti toistekin, sillä näin kaunista ja istuvaa kantapäätä ei yksissäkään sukissani ole vielä ollut.
.

Paluumatkalla pääsiäisenvietosta neuloin alpakkapipon Garnstudion ohjeella. Piposta on nyt olemassa vain huonoja kuvia, tässä niistä pari:
.

Alpakkaisena pipo on ihanan pehmeä ja kevyt, juuri sopiva näin keväällä käytettäväksi kun paksummat pipot jo kutittavat. Samainen Ilmatieteen laitos ennustelee että viikon loppua kohden on taas pipolle tarvetta.


Joustinosuuden neuloin kaksinkertaisesta langasta ja numeroa pienemmillä puikoilla kuin muun pipon.


Lopuksi vielä pääsiäisriehakointia, kyllä maalla on mukavaa juosta pihalla vapaana.P.S. SNY:ni muisti minua myös pääsiäistervehdyksellä eli nettikortilla, kiitos SNY!

7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kauniit sukat ja pipo näyttää oikein kivalta myöskin! Walesiläinen kantapää näyttää oikein jalkaan istuvalta. Koiruus on jälleen kerran ihanan touhukkaan näköinen :)

riikka n kirjoitti...

Oo, ihanat sukat!

Sini kirjoitti...

Aivan ihanat sukat!! Ja söpö riehumäykky :D

joko kirjoitti...

kauniit sukat! tuota kantapäätä täytyykin joskus kokeilla, se näyttää kivalta.

musta lammas kirjoitti...

Taisinkin jo ihastella sukan varsia silloin, kun ne olivat vielä ilman kärkiä - väriyhdistelmä on ihana! Ja kantapää näyttää tosi kauniilta.

Parasta tässä postissa on minusta kuitenkin koirulainen <3. On ihanaa kun korvat heiluvat juoksukuvissa! Jotenkin pienen otuksen elämänilon aistii kuvista. (Mainittakoon, että aina silloin kun puolivakavissani mietin koiran hankkimista nyt eikä myöhemmin, mäyris on top 3 -listalla.)

Kiitos lumikellokommentista. Lumikellot ovat minusta ehkä kauneimpia kevään sipulikukista, kävin ihastelemassa niitä kasvitieteellisessä puutarhassa viikko sitten.

Maarit kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteistanne! Mäyris on minustakin parasta. :) Harmi, ettei vauhti täysin välity näistä kuvista. Korvat tosiaankin heiluvat, suorastaan lepattavat menossa. :)

Riikka N, kävin katsomassa kuviasi mutta en voinut kommentoida Flickriin, ihania neuleita olet tehnyt ja mikä määrä kauniita sukkia!

Nuttula kirjoitti...

Aivan ihana väriyhdistelmä noissa sukissa!!! Ja muutenkin todella kauniit. Voi tuo koiraa, joku on saanut ihan keväthepulin ja kirmaa pihalla :-D