19.12.06

Vaihteeksi jotakin neulottua

Mainio Mullan alla -sarja lähenee vääjäämättömästi kohti loppuaan mtv3:lla. Viimeinen jakso nähdään viikon kuluttua... Kyseinen sarja on niitä harvoja, joita katsoessa en tee samalla käsitöitä. Myös viimeinen joulunalusviikko hupenee käsiin, lahjoja on vielä viimeistelemättä ja pipareita leipomatta. Joulu on tietenkin sitä hauskempi, mitä enemmän siihen liittyy kaikenlaista itsetehtyä, niin lahjojen, koristeiden kuin syömistenkin osalta ja senpä takia ideoita on aina enemmän kuin aikaa. Kaikkea ei millään ehdi tehdä. Miksi marraskuu on aina niin pitkä, ja joulukuu niin lyhyt?

Itsellenikin olen ehtinyt neuloa jotain ihanaa, nimittäin nämä sukat jotka jalassa voin vaikka sitten aattona hiippailla. Södera-sukkien ohje löytyy Sisäinen villapaita -blogista. Ohjeesta suuri kiitos siis Vilmalle! Tämä oli pitkästä aikaa koukuttavin neuletyö jonka olen tehnyt, en neulonut varmaan juurikaan mitään muita juttuja niin kauan kun näiden neulominen oli kesken. Värjääminen jäi sitten kyllä myöhemmäksi mutta nyt sekin on tehty.
Sukat ovat ihanat pitää. Neuloin ne siis luonnonvalkoisesta puuvillalangasta ja värjäsin valmiina tekstiilivärillä ruskeiksi. Väristä ei huolellisesta yrityksestäni huolimatta tullut ihan tasainen, ilmeisesti sukkia olisi kannattanut värjäyksen aikana venytellä varsinkin leveyssuunnassa vielä enemmän, että väri olisi päässyt kaikkialle pitsineuloksen uumeniin paremmin. No, tietääpä sitten ensi kerralla... Tällaiset voisi nimittäin neuloa vaikka vielä toisetkin. Satiininauhoja hommasin kahdet, ruskeat ja luumunpunaiset... Kuvat on otettu taas kirkasvalolampun häikäisevässä loisteessa, joten värit näyttävät hieman oudoilta.
4 kommenttia:

Taiska kirjoitti...

Halusin vain toivottaa sinulle hyvää joulua! Kuulut suosikkeihini.

Maarit kirjoitti...

Kiitos Taiska! Hyvää Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Aah, ihanat sukat! Pitää kans yrittää tehdä itsellenikin!! =)
Omenainen
http://puikot70.vuodatus.net

Maarit kirjoitti...

Omenainen: Kiitos!