2.12.06

Lasitähtiä

Päivällä onnistuin ottamaan muutaman kuvan tekemistäni lasitöistä, kun valoa vaihteeksi oli. Olen päässyt kokeilemaan tiffany-lasitöiden tekoa anopin luona. Hän on harrastanut pitempään tuota tekniikkaa ja hallussa on paitsi taito myös tarvittavat laitteet ja välineet, joita olen saanut lainailla kyläillessämme. Lasitöiden teko ei ole kovin halpa harrastus, mm. itse lasi on aika kallista. Isompia töitä tehdessä ja kappaleita lasista leikatessa jää kuitenkin tähteeksi paljon pientä "silppua" ja hukkapaloja, jota olen yrittänyt hyötykäyttää erilaisia pikkutöitä tehdessä. Mm. näissä tähdissä olen käyttänyt satunnaisen muotoisia jämäpaloja sakaroina yhdessä lasihelmien kanssa. Jostain syystä minusta on hauskaa saada aikaan "jämistä" jotain käyttökelpoista...

Samalla tiffany-tekniikalla olen tehnyt myös lasihelmistä riipuksia. Kierrereuna syntyy kiertämällä metallilankaa itsensä ympäri ennen kiinnitystä.
..
Tässä tuikkulyhdyssäkin olen yrittänyt hyödyntää pikkupaloja, yhdistämällä suorakaiteen muotoisia erivärisiä paloja.
..
Valo houkutteli kuvaamaan kotona muutakin. Marraskuunkaktus jaksaa kukkia pimeän keskellä, ihana kasvi! Koiruus ei tällä kertaa viihtynyt kuvattavana kuin hetken.

Nyt glögi lämpiämään... Seuraavassa postauksessa sitten jotain jouluisempaa luvassa. Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riipukset on hienoja. Tuikkulyhty on samanlainen mitä minun enon vaimo tekee, mutta ilman tuota alaosaa. Pelkistä jämäpaloista siis.
Ja tuommonen tähti kelpais kyllä minunki ikkunaan. Ehtisköhän tuota joululomalla kokeilla...jos vaikka se enon vaimo suostuis opettamaan.

Raisa kirjoitti...

Tosi kaunita niin tähdet kuin tuikkulyhdytkin! Upea tuo kuva tuikkulyhdystä pimeällä....

derea kirjoitti...

kauniita lasitöitä, ja erityisesti tuo tuikku :) ihana.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita töitä! Varsinkin tuikkulyhty on ihan huippu!
Minäkin tykkään käyttää kaikenlaisia jämämatskuja, silloin useammin keksii jotain innostavaa.

Maarit kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ajattelin antaa tuon tuikkulyhdyn ehkä joululahjaksi (eräälle ihmiselle joka ei tietääkseni lue blogiani!) joten mukavaa, jos siitä tykätään. Tuollaiset tähdet ovat muuten tosi helppoja tehdä ja sopivat hyvin ensimmäiseksi työksi tuolla tekniikalla, koska niissä paloja ei tarvitse niin millilleen saada sopimaan kohdakkain.