5.1.07

Arkipuuroa

Hyvää alkanutta vuotta 2007! Joulu sujui mukavasti mutta myös hieman turhan nopeasti laiskotellen, äidin jouluruuista nautiskellen ja sukulaisia ja ystäviä tavaten. Viimeinenkin joulusuklaakonvehtirasia tuli eilen syödyksi loppuun, joten nyt on syytä yrittää pikkuhiljaa palata arkiruokavalioon. Se onnistui ainakin tänään iki-ihanan ruispuolukkapuuron avulla… Miten jokin niin herkullinen voikin olla myös terveellistä?


Tekemiäni joululahjoja on ollut jo esillä aiemmin, mutta muutama on vielä näyttämättä. Veljen tyttöystävälle tein nämä ranteenlämmittimet sekä Branching out –huivin:
Rannekkeiden ohje löytyy ainakin toissavuoden (2005) Suuren Käsityölehden joulunumerosta (olen tapani mukaan jälkijoukoissa, monissa blogeissahan näitä rannekkeita neulottiin muinoin ahkerasti). Lankana näissä käytin puolikkaan kerän turkoosia Kitten Mohairia (samaa kuin huivissa) ja turkoosinkirjavaa Isoveli Coloria. Mohair vähän pehmentää tuota Isoveljen kirjavuutta.Branching Out -huivin ohje löytyy tietysti täältä. Halusin huiville reilusti pituutta, joten käytin puolitoista kerää ihanan turkoosia Kitten Mohairia ja mittaa kertyikin reilut pari metriä.
Saaja ilmeisesti piti lahjasta ja lupasi käyttää neuleita paljon. Veli itse sai ”patakintaat” eli aiemmin tekemäni ruskeat lapaset, jotka aioin pitää itse, mutta jotka eivät huovuttuneet eivätkä kutistuneet ihan niin paljoa, kuin odotin. Veljeni isohkoihin käpäliin kintaat olivat aika sopivat ja värikin kuulemma hyvä.Taannoiset joululahjatalkoot kahden ystäväni kanssa tuottivat tuloksiksi mm. tällaisia:

Nämä sukat sen sijaan jäivät antamatta joululahjaksi kenellekään, koska olin tehnyt ne niin hyvissä ajoin, etten joulun alla enää edes muistanut niiden olemassaoloa. Löytyivät sitten lomanvietosta palattuani siivouksen yhteydessä kaapin perältä. No, täytyy pitää ne itse tai säästää ensi vuoteen... :) Varressa näkyvä mallineule on muuten hauskan yksinkertainen, näyttää kirjavalta, mutta tosiasiassa vain yhtä lankaa kuljetetaan kerrallaan työssä. Joka toinen kerros neulotaan ainaoikein ruskealla, joka toisella kerroksella neulotaan *sinisellä 3 o, nosta 1 neulomatta*, toista *-*. Sininen lanka on valmiiksi raidoittuvaa Seitsemää veljestä.
Lopuksi vielä yksi joulukuva, koska loppiainen ei ole ihan vielä... :) Ja sitten jatkamaan siivousta...

2 kommenttia:

musta lammas kirjoitti...

Kiitos reseptistä! :) Meillä äiti laittaa mannasuurimoita, mutta olen ajatellut että ruisjauhojen kanssa puuro olisi varmaan vielä parempaa... Täytyy kokeilla.

Villasukan varsi on hauska idea, näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin onkaan.

Maarit kirjoitti...

Puolukkapuuro on paaaaljon parempaa ruisjauhoista tehtynä! Mannavispipuurokin on hyvää, mutta ei ole ruispuolukkapuuron voittanutta. :)