2.2.07

Paperiaskartelua

Olen joskus muinoin väsännyt tällaisia muisti- ja osoitekirjasia:


Oma suosikkini on tuo päällimmäinen, tuoliaiheinen. Tarvikkeina olen käyttänyt sanomalehdestä leikattuja kuvia ja Tiimarin askartelupaperia (joilla olen päällystänyt kansien tukipahvin), tavallista paperia (kirjan sivuina), paperinarua (ja poraa) kirjan sitomiseen sekä liimaa.Seuraava suunnitelmissa oleva projekti olisi kyhätä tällä samalla kotikutoisella kirjansidontamenetelmällä jonkinlainen albumi, jossa myös sivut olisivat paksua kartonkia ja joka sopisi valokuva-albumiksi. Bongasin ohjeen tämäntyylisten kirjojen tekemiseen jostakin käsityölehdestä joskus vuonna kuokka ja jussi, tarkemmin en ikävä kyllä muista. Tällainen pikkutarkka näpertely on ainakin itsestäni todella kivaa. Jos saan jotakin aikaiseksi valokuva-albumin suhteen, voisin sitä tehdessä ottaa kuvia eri työvaiheista, ehkä joku muukin innostuisi tekemään tämmöisiä?


Lopuksi vielä ihanaisia (Fredrika) Runebergin torttuja. Kansalliskirjailijan päivä on maanantaina, joten nyt on aika herkutella vaimonsa nerokkaalla luomuksella. Itse ostin tortut tällä kertaa kaupasta, mutta hauskempaa on leipoa itse. Ohjeen voi löytää esimerkiksi Villapallon blogista.


Torttujen alla näkyvä tummanvihreä lautanen on viimeisin kirpparilöytöni. Löysin samalla kertaa myös ihanan vanhan mukin; yksi tällainen minulla on jo ennestään vihreänsävyisenä.Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Todella ihania nuo tekemäsi kirjat!

Jaana kirjoitti...

Sä teet monipuolisesti ihania juttuja! noi kirjat on tosi kauniita!

Virve kirjoitti...

Olet kyllä älyttömän taitava! Tosi hienoja kirjoja. Haaveilen osallistuvani kevään aikana kirjansidonnan kurssille, mutta saa nähdä pääsenkö.

musta lammas kirjoitti...

Kauniita kirjoja! Olen itsekin joskus pohtinut tuon tyyppisen kirjan tekemistä, mutta en ole saanut aikaan. Osasyynä voi olla kykenemättömyyteni leikkaamaan suoraa reunaa/piirtämään suoraa viivaa/ylipäänsä saamaan paperin sivuja kohtaamaan 90 asteen kulmassa. :)

särmä kirjoitti...

Oi, kuinka kauniita tekemäsi kirjat ovat. Ihanan vanhanaikaisen oloisia:)

uhoava gnu kirjoitti...

Hei! Enpä ole täällä hetkeen käynyt kun löytyi kaikkea uutta ihanaa vaikka kuinka paljon!
Olisi kyllä mukava nähdä vaihekuvat kuinka tehdä noin upeita kirjoja :)

Hyvät kirpparilöydöt sulla, minäkin tykkään tuon tyylisistä astioista. Toisaalta Teema ym on kaunista myös-

Soile kirjoitti...

Tosi kauniita kirjoja! Kansien leiditkin niin tyylikkäitä...

Maarit kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tuolla tekniikalla ei kirjoja tosiaan ole vaikea tehdä, mutta tarkkuutta se kyllä vaatii. Toisaalta pieni summittaisuus mitoissa antaa vain persoonallisen leiman lopputulokseen. :)

Marika kirjoitti...

Upeita kirjoja! Kunpa osaisinkin tehdä tuollaisia. Lopputuloksen pitääkin olla sopivasti summittainen, käsillä tekemisen jälki saa näkyä.

Miss Scarlett kirjoitti...

I love those books so much!
Did you make them?