21.4.06

Vihreää

Kevät alkaa viimein tulla! Ihanaa. Jouluvalosarjaa en ole malttanut vieläkään laittaa varastoon ensi joulua odottamaan, vaan ostin kirpparilta vanhan, vihreän pullon, johon tuikkeet laitoin. Hämärinä kevätiltoina tuo vihreä valo tuntuu jotenkin ihanan rauhoittavalta.


Kaapin täytteenä olevien lankojen kulutusprojekti on edennyt siltä osin, että kolme varastossa ollutta tummanvihreää Novitan Chic Mohair –kerää ovat muotoutuneet huiviksi. Aloitin pääsiäisenä Kiri-huivin (alltangledup.com) ohjeen mukaan neulomaan huivia. Vaikka en pidä paksuista puikoista (käytin tässä 4mm puikkoja, vaikka vyötteen ohjeen mukaisen puikkokoon tällä langalla pitäisi olla 6), oli huvin neulominen yllättäen todella mukavaa. En ole aiemmin neulonut tällaista kolmiohuivia, jossa neulominen aloitetaan pitkän sivun keskeltä, ja oli mielenkiintoista nähdä miten huivin rakenne muotoutui. Loppua kohden lankaa tosin alkoi kulua käsittämättömiä määriä per kerros, ja kaikista laskelmistani huolimatta jouduinkin lopulta purkamaan yhden (epäonnistuneen) tekeleen, jossa olin samaa lankaa aiemmin käyttänyt, voidakseni viimeistellä huivin reunuksen. Tämä ei tosin harmittanut lainkaan. Huivista ei tullut järin suuri, mutta se on juuri sopiva näin keväällä samettitakin kanssa pidettäväksi, kaulan ympärille kiedottavaksi ja lämmittää ihanasti.

Jokin ohuenohuesta langasta tehty hienostelupitsihuivi olisi houkuttelevaa tehdä seuraavaksi...Äitini keräilee tällaisia pääsiäis-, marraskuun- ja mitäliekaktuksia, hänellä on ainakin tummanpuna-, vaaleanpuna-, pinkki- ja valkokukkaisia lajikkeita. Ostin tämän yksilön kokoelmiin, koska nupuillaan kukat näyttivät keltaisen-vaaleanpunaisilta ja sen väristä äidillä ei tietääkseni taida vielä olla. Auenneina kukat kuitenkin ovat lähinnä valkoisia. No, ei se mitään, kukat ovat silti eri muotoisia kuin aiemmassa valkoisessa lajikkeessa ja kauniita. Enköhän minäkin tästä pistokkaan saa. Kukinta tosin taitaa olla jo ohi siinä vaiheessa, kun pääsen käymään ja viemään kasvin äidille, mutta kuva kertoo, millaisia kukkia tähän tulee.

2 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Onpa ihanaa vihreää, sekä pullo että huivi! En ole ennen sivuillasi käynytkään, mielenkiintoinen tuttavuus!

Anonyymi kirjoitti...

perceive exceptions industry compute contrasting smithkline planetary supersede wendell masjid emphasizing
lolikneri havaqatsu